Maräng
5 äggvitor
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Formen
1 msk smör
1 dl kokosflingor
Garnering
Frukt eller bär
2 dl vispgrädde
50 g mörk blockchoklad
1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Smörj en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Strö med kokosflingor
3. Blanda alla ingredienser till marängen. Vispa länge tills det blir hårt skum.
4. Vänd ner skummet i formen. Ställ in den i nedre delen av ugnen och stäng samtidigt av ugnen. Låt stå i minst 5 timmar eller över natt.
5. Vispa grädde och bred över marängen. Garnera med frukt eller bär och hyvlad choklad.
lördag 5 juli 2008
Grekisk pastasallad
1 dl rappsolja
½ dl vinäger
1 dl hackad persilja
200 g färska champinjoner
Skiva champinjonerna och blanda med persiljan. Häll över olja och vinäger. Blanda ordentligt och låt stå och marinera i minst 1 timme eller över natten i kylen.
8 dl kokta pasta skruvar
150 g rökt skinka
200 g fetaost i tärningar
oliver
coctailtomater
Skär skinkan i tärningar och blanda med fetaost och pasta. Ha i svampen och dekorera med tomater och oliver. Det är godast om pastan är lite varm när man äter salladen, men det går naturligtvis bra att äta kall också.
½ dl vinäger
1 dl hackad persilja
200 g färska champinjoner
Skiva champinjonerna och blanda med persiljan. Häll över olja och vinäger. Blanda ordentligt och låt stå och marinera i minst 1 timme eller över natten i kylen.
8 dl kokta pasta skruvar
150 g rökt skinka
200 g fetaost i tärningar
oliver
coctailtomater
Skär skinkan i tärningar och blanda med fetaost och pasta. Ha i svampen och dekorera med tomater och oliver. Det är godast om pastan är lite varm när man äter salladen, men det går naturligtvis bra att äta kall också.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)